NEN-EN 1090-1 en VCA*

NEN-EN 1090-1
Norm voor de productie van staalconstructies

De NEN-EN 1090-1 vertegenwoordigt de geharmoniseerde Europese norm die relevant is voor dragende constructies gemaakt van staal, roestvrijstaal (RVS), en aluminium. Deze norm is van cruciaal belang voor de vervaardiging van constructies zoals gebouwen, bruggen, en ondersteunende structuren voor installaties zoals silo’s. Sinds juli 2014 moeten deze constructies conform deze norm worden geproduceerd.

De invoering van de EN 1090-1 norm was een belangrijke stap, omdat vanaf 1 juli 2014 alle constructieve bouwproducten voorzien moeten zijn van een CE-markering. Bovendien is het verplicht een conformiteitsverklaring af te geven. Deze norm heeft significante implicaties voor fabrikanten die stalen, RVS, en aluminium constructieonderdelen voor de bouw produceren, en uniformeert de regelgeving over de Europese markten door het vervangen van de vroegere nationale voorschriften voor de productie en handel in constructies.

Lasbedrijf Verhagen en de implementatie van EN 1090-1

Lasbedrijf Verhagen is door KIWA Nederland BV gecertificeerd sinds maart 2015, grondig beoordeeld op de naleving van de EN 1090-1 norm en heeft met succes het EN 1090-1 certificaat verkregen. De norm kent verschillende uitvoeringsklassen, en Lasbedrijf Verhagen is gecertificeerd voor de klassen EXC 1 tot en met EXC 2. Sinds april 2011 zijn wij VCA* gecertificeerd.

Dit certificaat bevestigt dat Lasbedrijf Verhagen alle richtlijnen voor de beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid, zoals omschreven in bijlage ZA van de norm(en) NEN-EN 1090-1:2009/A1:2011 en onder systeem 2+, consequent toepast. Ook voldoet de interne productiecontrole van het bedrijf aan alle gestelde eisen, wat verzekert dat onze producten en processen aan de hoogste standaarden voldoen.

VCA: Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers

Als VCA-gecertificeerd bedrijf hanteren wij een VGM-beheersysteem dat in lijn is met de ARBO-regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, en milieu. Dit certificaat onderstreept onze inzet om niet alleen de kwaliteit en conformiteit van onze constructiewerken te garanderen, maar ook om de veiligheid en welzijn van onze medewerkers te waarborgen en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

We streven ernaar om in alle aspecten van ons werk deze hoge standaarden te handhaven en te overtreffen, wat bijdraagt aan ons doel om een voorbeeld te zijn in de industrie en een betrouwbare partner voor al onze stakeholders.

Neem contact op

Heeft u naar aanleiding van uw bezoek aan onze website nog vragen? Geheel vrijblijvend een offerte opvragen?